Dünya bireysel yapıların önem kazandığı bir yer olma yolunda hızla ilerliyor.Son yıllar hem dünya hem de internet için değişim ve dönüşümlerin sık yaşandığı bir dönemdi.Dünya,90'lı yıllar da birleşme dönemini yaşadı;En iyi Tv show'ları,en iyi yemekler, insanların toplanma alanı olarak sosyal ağlar,vs..
2000'li yıllar ise daha çok parçalanma dönemiydi,bireysel yapılar önem kazandı. Özellikle internet bu gidişatın en önemli lokomotiflerinden birisi oldu. Bu dönemde Bloglar,vidcast'ler,podcastler,Wiki,RSS, kişiselleştirme araçları olarak internetin gözdeleri oldular.

internet kullanıcıları olarak bizler yıllarca interneti gözlemci olarak izledik.İnternetin sağladığı içerik zenginliği,kişiselleştirme araçları, internet kullanıcılarına izledikleri sitelere müdahil olma hakkı tanıdı.Hatta onları değiştirme, geliştirme fırsatı verdi.
Bloglar,hayatımızın parçası oldu.Hatta kurumsal şirketler şirket blogları açmaya başladı.(Ülkemizde hala çok yaygın değil)
Şahsen aidiyet duygusunu bana internette hissetiren tek kurum "Google" hepimizin gün boyunca gezindiği bir başvuru kaynağı olmayı sürdüyor.Özellikle internet dünyasındaki bireyselleşmeninde öncülerinden birisi aşağıdaki görsel bu gidişatın fotoğrafı niteliğinde hem komik, hem düşündürücü... :)